Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 03/07/2024

Ώρα έναρξης: 19:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι

Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι

Η άμαξα της Σταχτοπούτας, σε νέες περιπέτειες. Πες το πρώτο, δες το ως συνοδευτικό, είναι έτσι κι αλλιώς εκπληκτικό!

Συνταγή

Υλικά
  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα (προτιμότερο στρογγυλή και όχι με μακρύ λαιμό, για να χωρέσει στο φούρνο)
  • Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζιαλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σπόρος μάραθου, τριμμένος
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • τα ψαχνά από ένα βρασμένο κοτόπουλο (αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε για το ζωμό κοτόπουλο), σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κυδώνι, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
  • 20 κάστανα ψημένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 2
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι άσπρο (καρολίνα ή νυχάκι)
  • ξύσμα από 1 ώριμο πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

 

Διαδικασία:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν ελαφρά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2 φλιτζάνια νερό βραστό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά. Τραβάμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο ρύζι τα ψαχνά της κότας, τη γραβιέρα, το κυδώνι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό, στις σταφίδες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

 

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κολοκύθα. Κόβουμε ένα καπάκι μεγάλο ώστε να γίνει ευρύχωρο άνοιγμα στην κορυφή. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες από το εσωτερικό της με ένα κουτάλι (όπως καθαρίζουμε το πεπόνι). Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κολοκύθα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με μια ποσότητα από τον τριμμένο σπόρο μάραθου.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μ’ ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στην κολοκύθα. Βάζουμε μια στρώση, πασπαλίζουμε με σπόρο μάραθου, ακόμα λίγη γέμιση, πάλι σπόρο μάραθου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσει. Δεν πιέζουμε τα υλικά για να δώσουμε χώρο να ψηθούν με τα υγρά της κολοκύθας.

 

Βάζουμε προσεκτικά την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, την αλείφουμε με λάδι και την τυλίγουμε ολόκληρη με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο. Την βάζουμε στο φούρνο και μετά από 1 ώρα χαμηλώνουμε στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι την κολοκύθα για να διαπιστώσουμε αν η σάρκα της είναι μαλακή - αν είναι τη βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την κολοκύθα σε πιατέλα για να την σερβίρουμε: παίρνουμε από το άνοιγμα με τη ρηχή κουτάλα γέμιση μαζί με τη σάρκα της κολοκύθας, προσεκτικά όμως να μην κοπεί το εξωτερικό φλούδι το οποίο δεν τρώγεται.
 

Συμβουλή:

Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας και το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. Δοκιμάζετε πάντα με το ξυλάκι για να είστε σίγουροι - πρέπει να είναι μαλακή.

Διαβάζω επίσης Όλα για την κολοκύθα από τον Γαστρονόμο

Πηγή: gastronomos.gr

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται βοηθός barman/barman/barwoman από ξενοδοχείο στην Δασιά 03.07.24
  2. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Louis Ionian Sun 03.07.24
  3. Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer 02.07.24
  4. Ζητείται ψήστης 02.07.24
  5. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 02.07.24
  6. Ζητούνται απόφοιτοι ΑΤΕΙ βρεφοκόμων/νηπιαγωγών ή απόφοιτοι ΙΕΚ από βρεφονηπιακό σταθμό 02.07.24
  7. Ζητούνται άτομα για λάντζα 02.07.24
  8. Ζητείται πλύντης από την Sunrise Car Rental 02.07.24
  9. Ζητείται άτομο για μπουφέ 02.07.24
  10. Ζητείται προσωπικό από beach bar στο Μπαρμπάτι 02.07.24
  11. Ζητείται προσωπικό από το Daymarket 02.07.24
  12. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 02.07.24
  13. Ζητείται οperations assistant από το Avra Tours S.A. 02.07.24
  14. Ζητείται υπάλληλος κουζίνας από την εταιρεία AirCanteen ΑΕ 02.07.24
  15. Ζητείται μάγειρας/σσα από το ξενοδοχείο Eleals στο Πέραμα 02.07.24
  16. Ζητείται αρχιτέκτονας/μηχανικός/σχεδιαστής από τεχνικό γραφείο 02.07.24
  17. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την Goldcar 02.07.24
  18. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο Αττικής 02.07.24
  19. Ζητείται συνεργάτης από την εταιρεία Corfu eScooters 02.07.24
  20. Ζητούνται άτομα στα fish spa 02.07.24
  21. Ζητείται προσωπικό από το Olea bar στον Ύψο 02.07.24
  22. Ζητείται υπάλληλος pool bar 01.07.24
  23. Ζητείται barman/barwoman και σερβιτόρος/α από το ξενοδοχείο Bretagne στην πόλη 01.07.24
  24. Ζητείται βοηθός σερβιτόρου/ας και υπάλληλος τουριστικού στην Παλαιοκαστρίτσα 01.07.24
  25. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και άτομο για μπαρ από το Kaktus all day bar restaurant στα Γουβιά 01.07.24
  26. Ζητούνται πωλητές/τριες και υπάλληλοι λογιστηρίου από το κατάστημα Expert και Ηλεκτροσύνθεση Κέρκυρας 01.07.24
  27. Ζητούνται πωλητές/τριες και barista από την εταιρεία AirCanteen AE 01.07.24
  28. Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 01.07.24
  29. Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος υποδοχής/ night auditor 28.06.24
  30. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής/ guest service ambassador 28.06.24

Corfuland News