Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται μονοκατοικία στον Ποταμό
- Πωλείται κουζίνα
- Πώληση ακινήτου στον Ανεμόμυλο
- Ενοικιάζεται στούντιο στην παλιά πόλη
- Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer
- Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου στο κέντρο
- Ζητείται ψήστης
- Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη
- Αναζητώ εργασία ως κομμώτρια
- Ζητούνται απόφοιτοι ΑΤΕΙ βρεφοκόμων/νηπιαγωγών ή απόφοιτοι ΙΕΚ από βρεφονηπιακό σταθμό
![]() |
Συνταγή για Σαβόρο
Στα Ιταλικά Ven. Pesce in saor
Το σαβούρο ειναι μια συνταγή που συνηθίζεται στις Κερκυραϊκές κουζίνες.
Το σαβούρο ήταν η βασική τροφή των ναυτικών γιατί μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ καιρό - τα πληρώματα δεν πάθαιναν σκορβούτο από έλλειψη βιταμίνης. Κάτι πού οι Άγγλοι κατάλαβαν μόνο το 18ο αιώνα (CooΚ).
Υλικά:
1 κιλό μικρά ψαράκια (μπαρμπούνια κατά προτίμηση ή μαρίδες, γόπες)
1 κιλό ξύδι
2 χούφτες σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
2-3 σκόρδα
Αλάτι
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη "σάλτσα", βάζουμε το ξύδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα ,το αλάτι, τις μαύρες σταφίδες, το δενδρολίβανο και λίγο λάδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Βάζουμε μία στρώση ψάρια σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίχνουμε τη "σάλτσα" και τα σκεπάζουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα ψάρια σε στρώσεις εναλλάξ με τη "σάλτσα". Περιχύνουμε τα ψάρια μέχρι να καλυφθούν, με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τέλος βάζουμε λίγο φρέσκο λάδι, σκεπάζουμε το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
Σερβίρεται κρύο και διατηρείται αρκετό καιρό.
Το ξύδι λειτουργεί ως συντηρητικό για να μην αλλοιωθεί.
Μια συνταγή με ιδιαίτερη έντονη γεύση από το δενδρολίβανο, άκρως υγιεινή!
Καλή Επιτυχία!
Επιμέλεια: Φαϊτά Ελίνα
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer 02.07.24
- Ζητείται ψήστης 02.07.24
- Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 02.07.24
- Ζητούνται απόφοιτοι ΑΤΕΙ βρεφοκόμων/νηπιαγωγών ή απόφοιτοι ΙΕΚ από βρεφονηπιακό σταθμό 02.07.24
- Ζητούνται άτομα για λάντζα 02.07.24
- Ζητείται πλύντης από την Sunrise Car Rental 02.07.24
- Ζητείται άτομο για μπουφέ 02.07.24
- Ζητείται προσωπικό από beach bar στο Μπαρμπάτι 02.07.24
- Ζητείται προσωπικό από το Daymarket 02.07.24
- Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 02.07.24
- Ζητείται οperations assistant από το Avra Tours S.A. 02.07.24
- Ζητείται υπάλληλος κουζίνας από την εταιρεία AirCanteen ΑΕ 02.07.24
- Ζητείται μάγειρας/σσα από το ξενοδοχείο Eleals στο Πέραμα 02.07.24
- Ζητείται αρχιτέκτονας/μηχανικός/σχεδιαστής από τεχνικό γραφείο 02.07.24
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την Goldcar 02.07.24
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο Αττικής 02.07.24
- Ζητείται συνεργάτης από την εταιρεία Corfu eScooters 02.07.24
- Ζητούνται άτομα στα fish spa 02.07.24
- Ζητείται προσωπικό από το Olea bar στον Ύψο 02.07.24
- Ζητείται υπάλληλος pool bar 01.07.24
- Ζητείται barman/barwoman και σερβιτόρος/α από το ξενοδοχείο Bretagne στην πόλη 01.07.24
- Ζητείται βοηθός σερβιτόρου/ας και υπάλληλος τουριστικού στην Παλαιοκαστρίτσα 01.07.24
- Ζητούνται σερβιτόροι/ες και άτομο για μπαρ από το Kaktus all day bar restaurant στα Γουβιά 01.07.24
- Ζητούνται πωλητές/τριες και υπάλληλοι λογιστηρίου από το κατάστημα Expert και Ηλεκτροσύνθεση Κέρκυρας 01.07.24
- Ζητούνται πωλητές/τριες και barista από την εταιρεία AirCanteen AE 01.07.24
- Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 01.07.24
- Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος υποδοχής/ night auditor 28.06.24
- Ζητείται υπάλληλος υποδοχής/ guest service ambassador 28.06.24
- Ζητούνται οδηγοί από τουριστικό γραφείο 28.06.24
- Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 28.06.24